petek, 8. maj 2015

NK 1-4



5. 5. 2015, torek, 1. dan

Avantura se je začela 5. 5. 2015 ob 5:05 uri po lokalnem času. Začelo se je ravno daniti, tako da nisem imel problemov s temo. Pot imam sicer začrtano, a jo kar pogosto spreminjam zaradi takih ali drugačnih razlogov (varnost, možnost bolj zanimive vožnje npr. med polji). V Stanežičah sem odkril cerkev sv. Jakoba in tudi markirano kolesarsko pot. Sem bil kar vesel. Po 54 km sem se ustavil spotoma v Kovorju (blizu Tržiča) pri prijateljih. Se še tukaj zahvalim Gregorju in Moniki za pivo in okrepčilo, kar mi je zelo prav prišlo za čez Ljubelj. Po svoje je bila kar muka, saj je bil ponavadi klanec zmerom okoli 9 %. Ravno na meji. Ljubelj se je vdal na nadmorskih 1.100 m. Avstrijska stran je bila pa še bolj divja. Na srečo so klanci bili dol in to po 12 in celo 17 %. Zanimivo je še to, da sem do tunela imel glanoma krmežljavo vreme, kar niti ni bilo napačno, a ko sem prišel čez tunel je pa sonce posijalo na polno. Torej sem prišel na sončno stran Alp! V Avstriji sem tudi naletel na Jakobovo pot nekje sredi polj. Prav zanimivo.

Ura je kazala 15:00 in za seboj sem že imel 97 km, zato sem sklenil prenočiti. Lahko bi sicer šel v kak kamp, a sem našel idealno mesto za kampiranje. Edini plus kampa bi bil vroč tuš in internet. To bom pa kakšen drug dan opravil. V reki sem opral cunje in sebe. Zaradi mrzle vode sem bil prej ven kot noter. Vseeno mi je zelo pasalo.

Ko kliknete na spodnjo sliko se vam odpre ta album. Najbolje je, če date opcijo Diaprojekcija in celostranski način F11. Če vam preveč bezljajo slike lahko nastavite sekunde ali pa ročno prestavljate.

NK 2015 05 05


6. 5. 2015, sreda, 2. dan

Zbudil sem se že ob 5:00, a sem zaležal še kakih 40 minut. Na kolesu sem bil že ob 7:00, kar je bilo čisto po planu. Za dobro jutro sem takoj dobil 12 % klanec a se ni pretirano vlekel. Sem že mislil, da bom preostanek etape lepo po ravnini opravil pa sem se kar dobro zmotil. Proti koncu sem prebil celo 1.000 m višinske! Pokrajina je res bila ravna a se je počasi dviga. Med potjo mi je bilo v največje veselje, da sem slučajo našel Vojvodski prestol. Res je to lepo videti v živo.

Naredil sem 101 km (kolesarski števec). Prenočil sem zraven ene stranske ceste in v bližini nekih hiš. Na eni strani sem imel še hitro cesto, na drugi železnico. Zamaški za ušesa so v takem primeru zakon. Proti večeru je rahlo občasno deževalo.

Že danes sem hotel prespati v kampu, a jih ni bilo na vidiku. Eden je sicer bil dosti blizu (6.5 km) a kaj ko je bil čisto iz moje smeri in še v en hrib je šla cesta. Za jutri imam pa že ugledan kamp.

NK 2015 05 06


7. 5. 2015, četrtek, 3. dan

Smeh je bil že kmalu zjutraj ko sem po petih kilometrih po klancu navzdol naletel na kamp 100 m od ceste. Ni bil v Garminovi navigaciji in tudi ne na mojih točkah (POI). Danes sem imel res lep dan. Sem pa tja je res malo pihalo a ni bilo sile. Za seboj imam dva luštna prelaza po cca. 1200 m višine. Štartal sem pa iz 700 m. Danes sem končal po 87 km, ker mi je neki kamp vskočil noter. Če bi šel na tistega katerega sem planiral bi res naredil čez 100 km a bi bila ura že tako pozna da ne moreš posušiti nobene cunje.

V glavnem kamp je super, ima vse kar rabiš (no ne čisto vsega – nisem mogel vzpostaviti interneta). Naj samo še povem, da je bil med prvimi opravili VROČ TUŠ. Vroča voda je namreč osnova vsake civilizacije. Ponoči se je zgodila še ena grdota. Okoli 3. ure se je od nekod vzela skupina veselo-pijanih ljudi. Bilo je kar bučno in sem res moral uporabiti zamaške za ušesa. Zjutraj sem naštel 7 novih šotorov in 3 avtomobile. Štorija tega kampa je da sploh nima zapornice in samo občasen nadzor.

NK 2015 05 07

8. 5. 2015, petek, 4. dan

O klancih ne bom več govoril. Sem se jih že malce najedel. Kolikor pa sem gledal karto imam za naprej malo bolje. Lahko pa še povem, da imajo Avstrijci dobro foro s tuneli (tuneli v hribih). Kar pri treh tunelih sem imel obvoz s kolesom. Tako, da se mi ni bilo treba izpostavljati. Avstrija je res lepa dežela. Tako varno pa tudi približno nisem potoval v Italiji, Franciji kaj šele v Španiji. V mestih in tudi kje izven (odvisno od turističnega kraja) so kolesarske poti, izven mest pa poljedelske, ki se uporabljajo tudi kot rekreativne.
Danes sem pristal v enem malem mestecu Purgstall. Luštno. Kamp pa še bolj. Tako urejenega kampa še nisem videl. Tuš je bil pa čisto na nivoju boljšega apartmaja. Neverjetno.
Naredil 85 km. Ko se bodo začele ravnine bom pa naredil kak kilometer več. 
Do žura, ki bo v središču mesta imam 5 minut hoje. Akcija!

Zemljevid sem poštimal. Na desni pasici pod kilometri imate etapo obarvano modro. Kliknite nanjo in se vam bo odprlo ... (karkoli že)
Zemljevid lahko date čez celo stran in ga povečujete skoraj kolikor vam paše.

NK 2015 05 08

Ni komentarjev :

Objavite komentar