nedelja, 17. maj 2015

NK 12,13


16. 5. 2015, sob., 12. dan

Beseda dneva je danes bila RAVNO. Pa to ne samo gor in dol apmpak tudi desno in levo. V takih primerih moraš imeti v glavi zgodbo iz 1001 noči ali kaj podobnega. Če se cesta v ravnini vleče 10 km na obeh straneh imaš pa polja, gozd ali navijačice moraš odklopiti vse, drugače ne prideš čez. Kakorkoli trasa mi je danes kar odgovsrjala. S takim kolesom in toliko opreme je to vsekakor razumljivo. Poljska mi je res zakon za taka potovanja.
Hotel 1.000 zvezdic ima povsod isto ceno!
Danes naredil 104 km.

17. 5. 2015, ned., 13. dan

Malce smotan dan. Bilo je mrzlo, pihalo je in še dva kratka naliva vmes. Ćisto slučajno sem v mestu Walcz naletel na začetek maše. Zanimiva novodobna cerkev. Preprosta, svetla a brez prave akustike in tudi ozvočenje ni bilo čisto v redu. Prve klopi, vsaj 6 na vsaki strani so bile rezervirane za prvoobhajance in so bile okrašene z belimi pregrinjali in raznimi okraski. Vendar so imeli drug termin. Zanimivo je tudi bilo med povzdigovanjem rešnjega telesa, ko vsi navzoči padejo na kolena. Med njimi tudi možak, ki je pobiral denar.
Med potjo sem videl tudi velliko cestnih del, ki so res že bila potrebna. Nekatere ceste razširjajo s pločniki, druge z dodatnimi pasovi. Malo smešno je pa videti avtobusne postaje sredi ničesar. V vsako smer je namreč par kilometrov gozda. Ali je to morda avtobusna postaja za divje živali?
Pristal v kampu ob jezeru Drawsko. Luštna zadeva, pa ne tako mala. Do Baltika imam 95 km.

NK 2015 05 17

Ni komentarjev :

Objavite komentar